تحولات منطقه

خانوارهای ایرانی که به طور سنتی در بازار طلا و مسکن سرمایه‌گذاری می‌کردند، این روزها بورس را هم به سبد سرمایه‌گذاری خودشان افزوده‌اند.

دانش بنیان‌ها روی بورس
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: خانوارهای ایرانی که به طور سنتی در بازار طلا و مسکن سرمایه‌گذاری می‌کردند، این روزها بورس را هم به سبد سرمایه‌گذاری خودشان افزوده‌اند.

سرمایه‌گذاری در تالار  شیشه‌ای بورس اما هنوز برای افکار عمومی پرسش‌برانگیز است و همگان می‌خواهند بدانند که آیا دلار، سکه، طلا و مسکن را می‌توان به عنوان رقیب بازار سهام در نظر گرفت. قطعاً خیر.

اگر می‌خواهید بدانید با سرمایه‌ای که در بورس وارد می‌کنید چقدر می‌توانید سود کسب کنید، باید گفت سال گذشته هر فردی که وارد بازار بورس شد و یک سال سهامداری کرد، حداقل دو برابر سرمایه خود سود کرده است.   به طوری که اگر کسی در یک سال گذشته سمهی را خریداری کرده است، حداقل ۷۰ تا ۵۰۰درصد به طور میانگین سود کرده است. یعنی اگر  فردی که در بازار  ارز  سرمایه‌گذاری کرده است، معادل همان مبلغ را سهام می‌خرید، شبیه این بود که هر دلار ۱۴هزار تومانی او به رقم ۵۶هزار تومان رسیده باشد.

ساده بگویم، اگر شما در سال ۹۸ سهام هر بانکی را خریداری کرده بودید، ۲۰۰درصد سود می‌کردید، با خرید سهام محصولات شیمیایی ۳۰۰درصد، نیروگاه ۳۱۴درصد، بیمه ۳۵۶درصد، خودرو ۴۰۶درصد، پلاستیک ۴۵۲درصد و انبوه‌سازی ۴۵۳درصد سود عایدتان شده بود.

آن‌طور که بورسی‌ها اعلام کردند در غیرحرفه‌ای‌ترین خریدها در بازار بورس ایران، افراد سه برابر بازار ارز و دو برابر بازار طلا سود کردند و حرفه‌ای‌ها نیز سودهای هزاردرصدی و حتی بالاتر برداشت کردند. به گفته احمد جانجان، کارشناس و تحلیلگر بورس در بورس کالا حتی کاه بالای ۱۰۰درصد سود داده است!

به گفته وی، ظرف سه ماه گذشته تعداد ۲۱۰ سهم بیش از ۸/۶۴و تا ۳۱۹درصد سود داشتند؛ یعنی بیش از طلا بازدهی داشته‌اند. در یک سال گذشته ۵۹۷ سهم بیش از ۷۰درصد و تا ۴۱۲۴درصد بازدهی داشته‌اند.

سال ۹۹ سالی است پر از فرصت‌ها و تهدیدها که می‌توانید آن را دریابید. تصمیمات کلان اقتصادی از جمله: عملیات بازار باز و انتشار اوراق‌قرضه، کاهش نرخ سود بانکی، عرضه گسترده سهام شرکت‌های دولتی در بورس نتیجه‌ای جز ورود هر چه بیشتر نقدینگی در بازار سهام ندارد.

**مردم منتظر سود بالای شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس باشند

به‌تازگی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است «مردم منتظر سود بالای شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس باشند» این یک فرصت مغتنم برای کسانی است که می‌خواهند در این بازار سهامداری کنند. باید پذیرفت که بازار آینده متعلق به شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع کوچک و متوسط خواهد بود. سهم‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس ارزنده و معتبر ارزیابی می‌شوند و  بسیاری از آن‌ها بر مدار سوددهی هستند. در حال حاضر بیش از ۳۰ شرکت دانش‌بنیان در بازارهای مختلف بورس و فرابورس پذیرش شده و سهام آن‌ها در بازار معامله می‌شود و  به زودی ۲۶۰ شرکت دانش‌بنیان دیگر نیز وارد بازار سرمایه می‌شوند تا بورس پیونددهنده بین علم و ثروت باشد و ارزش‌های واقعی در بازار سرمایه معامله ‌شود.

هر چند اگر بتوانیم تأمین مالی مناسبی برای محققان جوان و شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه داشته باشیم، کمک شایانی به اقتصاد کشور کرده‌ایم، اما باید متذکر شد که ارزش واقعی بسیاری از سهام شرکت‌های دانش‌بنیان قابل قیمت‌گذاری نیست، اما بورس فرصتی است که این شرکت‌ها تأمین مالی شوند، شرکت‌هایی که به منابع طبیعی ارزش‌های ملی توجه دارند و از طریق این اقدام‌های سودآوری به دست می‌آورند، در این میان برد از آن کسانی است که این بازار را زودتر از دیگران دریابند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.